Χοληστερίνη: Αυτές είναι οι 7 τροφές που την ρίχνουν

γράφημα για την χοληστερίνη και την διατοφή
10-08-2021

Η χοληστερίνη δεν είναι αποκλειστικά κακή. Είναι μια οργανική ουσία σαν κερί που ανήκει στην κατηγορία των λιπιδίων. Είναι βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και είναι απαραίτητη για να ρυθμιστεί σωστά η διαπερατότητα της μεμβράνης. Είναι επίσης δομικό συστατικό αρκετών ορμονών (ανδρογόνα, οιστρογόνα, κορτιζόλη). Τέλος, συμβάλλει στην παραγωγή της βιταμίνης D, στην παραγωγή χολικών οξέων, που βοηθούν στην πέψη των λιπών και στον μεταβολισμό των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει σε υψηλά επίπεδα; Τότε, μπορεί να προκαλέσει βλάβες των αγγείων και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει πολλή χοληστερίνη όταν τρώμε πολλά κορεσμένα λίπη – το είδος του λίπους που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τροφές που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά για να μειώσετε την χοληστερίνη

 

https://www.youtube.com/watch?v=G-sZ8KGwve8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χοληστερίνη: 13 φυσικοί τρόποι για να την ρίξετε