Χοληστερόλη: Αυτός είναι ο #1 χυμός για να την μειώσετε

γραφικό που δείχνει την χοληστερίνη και την χοληστερόλη
11-01-2022

Η χοληστερόλη, όταν είναι σε υψηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Πρέπει λοιπόν να την έχουμε σε χαμηλά επίπεδα. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Lauren Manaker, ένα από τα καλύτερα ποτά που μπορείτε να πίνετε, για να σας βοηθήσει να μειώσετε την χοληστερίνη σας είναι ο 100% χυμός πορτοκαλιού.

Πώς ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη

Ο χυμός πορτοκαλιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα για τη γενική σας υγεία. Και μπορεί να παρέχει στον οργανισμό σας πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

“Ο 100% φυσικός χυμός πορτοκαλιού δεν περιέχει λιπαρά και νάτριο και είναι γεμάτος με βιταμίνες και μέταλλα”, λέει η δρ. Manaker.

Όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με την ίδια, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν ήδη υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

“Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 100% χυμού πορτοκαλιού συνδέεται με την μείωση της ολικής χοληστερόλης, καθώς και της LDL χοληστερόλης”, λέει η Manaker. Επιπλέον, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί επίσης να αυξήσει την “καλή” χοληστερόλη HDL.

Η ίδια σημειώνει, επίσης, ότι μια ανασκόπηση και μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytotherapy Research διαπίστωσε, ότι η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ολικής χοληστερόλης.

Η ανασκόπηση υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του χυμού από πορτοκάλι και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί πλήρως.

Πηγή: https://www.eatthis.com
Πηγή: https://healthyeating.sfgate.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χοληστερίνη: Οι ξηροί καρποί που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης