Χωρίς λαβράκια οι εκθέσεις Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Μόνο κατευθύνσεις για να βελτιωθεί η διαδικασία έγκρισης και ελέγχου και όχι ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα προκύπτει από το πόρισμα που παρέδωσε το μεσημέρι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδος Ρακιντζής στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Για την ακρίβεια ο κος Ρακιντζής συνέταξε και παρέδωσε στον υπουργό δύο εκθέσεις. Η μία αφορούσε τις δαπάνες για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων και η δεύτερη τα έξοδα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε και κατέγραψε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης η νοσηλεία των ασθενών στο εξωτερικό στοίχισε στον ΕΟΠΥΥ 76 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ για το ίδιο διάστημα ξοδεύτηκαν 113 εκατομμύρια ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια.

Παρά τις αιχμές του επιθεωρητή για το ύψος αυτών των ποσών, δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία για ατασθαλίες, διαπιστώθηκαν όμως κάποιες παρατυπίες που θα πρέπει να διορθωθούν προκειμένου να γίνονται καλύτερα οι έλεγχοι και να προχωρούν γρηγορότερα οι διαδικασίες έγκρισης και είσπραξης των χρημάτων.