Δεύτερη φορά προσφεύγει στο ΣτΕ ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος

26-12-2016

Στο ΣτΕ προσέφυγε εκ νέου ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος απομακρύνθηκε – δύο φορές – από τη θέση του προέδρου του Κέντρου με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Το πρωί της Τρίτης ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στα αίτια της απομάκρυνσής του και της αντικατάστασής του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά, «διαφωνούσα με παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η προϊσταμένη αρχή ήθελε να παρανομήσω με τη διαδικασία του διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. Η διαδικασία δεν ήταν σύννομη και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα. Δυόμισι χιλιάδες φάκελοι έφυγαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και πήγαν στην Αριστοτέλους, στο υπουργείο Υγείας».

 Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο αναμένεται να ορίσει δικάσιμο. «Η αντικατάστασή μου και τις δύο φορές είναι μία νομική ιστορία και θα έχει και το αφήγημά της. Ο αντικαταστάτης μου», συνέχισε αναφερόμενος στον νυν πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ, «είναι προσωπικός μου φίλος. Ήμασταν μαζί 40 χρόνια γι’ αυτό δεν μπαίνω στη λογική δηλητηρίασης της σχέσης μας».