Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω τι τρως!

26-12-2016

Οι φίλοι μας είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τη ζωή μας. Είναι παρέα, στήριξη… Πολλές φορές ένας καλός φίλος μπορεί να είναι η οικογένεια μας. Βρετανοί ερευνητές βρήκαν τώρα πως οι φίλοι μας επηρεάζουν άμεσα την διατροφή μας και τα φαγητά που διαλέγουμε να καταναλώσουμε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ στη Βρετανία έδειξαν σε μια ομάδα εθελοντών αφίσες με διαφορετικά γκρουπ τροφίμων και τους ζήτησαν να τα βαθμολογήσουν.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι από τους εθελοντές ήταν φίλοι μεταξύ τους έδιναν τις ίδιες βαθμολογίες στην ίδια ομάδα τροφίμων.
Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Jason Thomas και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν λοιπόν πως οι φίλοι επηρεάζουν τον τρόπο διατροφής μας. Με άλλα λόγια εάν ο καλύτερος μας φίλος τρώει υγιεινά και καταναλώνει πολλές σαλάτες και φρούτα τότε κι εμείς θα αρχίσουμε να κάνουμε το ίδιο.
 
Όπως φάνηκε από την έρευνα, τα πόστερ με τα υγιεινά τρόφιμα έπειθαν τους εθελοντές να φάνε σταφύλλια κι όχι μπισκότα και γλυκά.
 
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το ζήτημα είναι καθαρά ψυχολογικό και έχει να κάνει με τα μηνύματα στα οποία είμαστε εκτεθιμένοι καθημερινά. Όταν ένας άνθρωπος με τον οποίο βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά μας περνάει το μήνυμα της υγιεινής διατροφής τότε κι εμείς αυτό θα κάνουμε συνήθεια μας.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: