Δεύτερη φορά …Υπουργός!

26-12-2016

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει για δεύτερη φορά κυβερνητικό αξίωμα μετά την τρίμηνη θητεία του ως Υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ως ένας από τους δύο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. που στήριζε τότε την κυβέρνηση. Για όσους ξέρουν τα πράγματα …από μέσα, η θητεία του έστω και αυτό το ελάχιστο διάστημα χαρακτηρίστηκε ως πετυχημένη, αν και φυσιολογικά δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Ο νέος Υπουργός Υγείας είναι ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμος, από την συνεχή παρουσία του στα ΜΜΕ, τις θέσεις του που υπερασπίζεται με πάθος, τις εκπομπές του στους τηλεοπτικούς  σταθμούς  BlueSky και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, αλλά και τον γάμο του με την Ευγενία Μανωλίδου.

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκινά στις Εθνικές Εκλογές του 2004, όταν αρχικά πολιτεύτηκε με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και ήταν υποψήφιος για τη νομαρχία Αθηνών το 2006. Εξελέγη βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. το 2007 και το 2009, και  το Νοέμβριο του 2011 τοποθετήθηκε υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θέση από την οποία  παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 και δύο ημέρες μετά διαγράφηκε από την Κοινοβουλετική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος. Λίγες μέρες μετά παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και  προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στη Β περιφέρεια Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος δηλώνει οπαδός του δημοκρατικού πολιτεύματος και της άμεσης δημοκρατίας μέσω δημοψηφισμάτων κάτι που δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμόσει στο πολύπαθο Υπουργείο Υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρά αντικρουόμενα συμφέροντα…