“Διαπραγματεύσεις πίσω από τις κουρτίνες” καταγγέλλει ο ΦΣΑ για το νέο δελτίο τιμών

26-12-2016

Κλυδωνισμούς και προβλήματα φαίνεται να προκαλεί στην αγορά το «φρέσκο» δελτίο τιμών,  που ανακοινώθηκε μετά από αρκετές παλινωδίες την Κυριακή το βράδυ αφού  τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στα φαρμακεία παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.

Ο ΦΣΑ σε ανακοίνωσή του χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις μιλώντας για παιχνίδι που γίνεται πίσω από τις κουρτίνες μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και της φαρμακοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του ΦΣΑ αναφέρει τα εξής:

Ο φαρμακευτικός κόσμος παρακολουθεί έκπληκτος τις κινήσεις των αρμοδίων, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ελλήνων πολιτών.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά.

Παράλληλα, σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τιμολογούν και συνεπώς δεν εφοδιάζουν την αγορά με όσα φάρμακα έχουν παραμείνει στην Ελλάδα.

Αιτία το μεγάλο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το νέο δελτίο τιμών – φάντασμα, το οποίο ανακοινώνεται και αναιρείται τόσο συχνά τις τελευταίες 3 ημέρες, που καταντά ανέκδοτο. 

Οι πειραματισμοί εις βάρος της υγείας του ελληνικού λαού πρέπει να λάβουν τέλος.

Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η διαπραγμάτευση Υπουργείου και φαρμακοβιομηχανίας που γίνεται πίσω από τις κουρτίνες.

Βάννα Κεκάτου