Διατροφή: 5 μύθοι για αυτήν που καταρρίπτονται

γυναίκα πλένει καλά τα τρόφιμα για πιο υγιή διατροφή
12-11-2021

Πρέπει να ακολουθείτε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Για το πετύχετε όμως αυτό, πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι συνήθειες που ωφελούν τον οργανισμό σας.

Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο λόγω λανθασμένων αντιλήψεων που έχουν κυριαρχήσει.

Οι 5 πιο κοινοί μύθοι που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή

Τα δημητριακά είναι το καλύτερο πρωινό

Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα. Αυτό σημαίνει ότι περιέχουν συντηρητικά, συσκευάζονται σε πλαστικές σακούλες και πασπαλίζονται με ζάχαρη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι άνθρωποι που τα προτιμούν, τείνουν να παίρνουν περίπου 500 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Και αυξάνουν το βάρος τους συγκριτικά με τους ανθρώπους που επιλέγουν μη επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά. Αντί να ξεκινήσετε την ημέρα με δημητριακά, προτιμήστε ένα μπολ γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Αυτό θα δώσει στο σώμα σας καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Η κατανάλωση σνακ είναι υγιεινή συνήθεια στην διατροφή

Μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης στα υπόλοιπα γεύματα, έρευνα όμως έδειξε ότι η προσθήκη σνακ στην καθημερινή διατροφή δεν είναι απαραίτητα καλύτερη για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρία κύρια γεύματα την ημέρα. Επιπλέον, πολλά σνακ είναι πολύ επεξεργασμένα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Συνεπώς αυξάνουν του βάρος και τα περιστατικά καρκίνου.

Δεν πρέπει να νηστεύετε

Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερόλη και η παχυσαρκία. Επιπλέον, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η πρακτική μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής. Να διατηρήσει τα κύτταρα υγιή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να τρώτε λίγους υδατάνθρακες

Η κινόα, οι μπανάνες, τα μήλα, τα φασόλια και τα καρότα είναι τροφές με αρκετούς υδατάνθρακες. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποικιλία από αυτά τα τρόφιμα, εκτός από τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τείνουν να έχουν μειωμένο βάρος και χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος

Ο χυμός πορτοκαλιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην προστασία του ανοσοποιητικού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένα ποτήρι χυμού θα καταπολεμήσει το κρυολόγημα που ήδη έχετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Σημάδια πως πρέπει να τρώτε περισσότερα λιπαρά