Διατροφή: 5 τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό σας

διατροφή με λαχανικά για κρυολόγημα
17-12-2021

Οι τοξίνες είναι ουσίες που βρίσκονται στον οργανισμό μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται. Η διατροφή τις ρυθμίζει.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες, μπορεί να μετατραπούν σε τοξίνες όταν λαμβάνονται σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νερού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα που εμφανίζεται με υπονατριαιμία (χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου στο αίμα) και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, καθώς δρα ως ένα «σύστημα καθαρισμού».

Διατροφή που απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες

  • Αβοκάντο: Περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως η γλουταθιόνη, οι οποίες απομακρύνουν τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας.
  • Μούρα: Βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα.
  • Λάχανο: Περιέχει θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάσπαση των βλαβερών χημικών ουσιών στον οργανισμό.
  • Λεμόνια: Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προστατεύουν το συκώτι και απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες χημικές ουσίες από το σώμα. Η συστηματική κατανάλωση χυμού από λεμόνι βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της υγείας.
  • Μπρόκολο: Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και ένζυμα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Ποιες τροφές θα σας κόψουν την όρεξη