Διαβήτης: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα που πρέπει να προσέχουμε

23-02-2017

Ο διαβήτης είναι μια αρκετά σοβαρή ασθένεια, την οποία αν ο ασθενής δεν προσέξει, μπορεί να προκαλέσει ζημιές στον οργανισμό επικίνδυνες ακόμα και για τη ζωή του: Καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, βλάβες του αμφιβληστροειδούς, βλάβες των νεύρων, αλλά και στυτική δυσλειτουργία.

Είναι λοιπόν απαραίτητο ο ασθενής να δει σημάδια της νόσου, τα οποία δεν είναι πάντα ορατά και εύκολο να τα διακρίνει κανείς. Είναι λοιπόν πιθανό να πάσχει κανείς από διαβήτη χωρίς καν να το έχει καταλάβει.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν και αναφέρουν ότι, αν σας παρουσιαστούν τα παρακάτω επτά συμπτώματα ή κάποια από αυτά, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο σχετικό γιατρό.

Ποια είναι λοιπόν τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουμε;

1. Συχνοουρία το βράδυ
Η συχνή ούρηση μπορεί να προκληθεί από υπερβολική γλυκόζη στο αίμα, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του νεφρού να συγκεντρώνει ούρα.

2. Συνεχής δίψα
Τα νεφρά «δουλεύουν» πιο σκληρά στα άτομα που υποφέρουν από διαβήτη, προκαλώντας έτσι ένα συνεχές αίσθημα δίψας.

3. Κόπωση
Το αίσθημα κόπωσης είναι ένα κοινό σύμπτωμα για πολλές ασθένειες αλλά μπορεί να προκληθεί και σε άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

4. Φαγούρα γύρω από το πέος ή τον κόλπο
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει μια μόλυνση ζύμης, η οποία συνήθως τείνει να επηρεάζει ζεστές, υγρές περιοχές του σώματος όπως είναι ο κόλπος, το πέος, το στόμα και σε ορισμένες περιοχές του δέρματος.

5. Κοψίματα ή πληγές που επουλώνονται αργά
Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, θέτοντας τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτό, σε σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης. Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σκληραίνουν επίσης τις αρτηρίες και προκαλούν στένωση των αιμοφόρων αγγείων και επηρεάζουν την κυκλοφορία, η οποία μπορεί να συμβάλει στην επούλωση των πληγών.

6. Θολή όραση
Η πιο κοινή κατάσταση που σχετίζεται με τον διαβήτη είναι η αμφιβληστροειδοπάθεια, η οποία μπορεί να προκληθεί από την υψηλή πίεση του αίματος που σχετίζεται με το διαβήτη.

7. Βάρος
Το υπερβολικό βάρος μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, επειδή οι άνθρωποι έχουν προσθέσει επιπλέον βάρος στην ικανότητα του σώματός τους να χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη για τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβήτης: Πως συνδέεται με τον καρκίνο στο πάγκρεας