Διαβήτης: Οσοι τρώνε πριν τις 8:30 το πρωί μειώνουν τον κίνδυνο

γυναίκα μετρά την ινσουλίνη της για να δει αν υπάρχει διαβήτης
19-03-2021

Ο διαβήτης είναι μια αρκετά επικίνδυνη πάθηση που θέλει συνεχή προσοχή με αγωγή και ειδική διατροφή. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως όσοι αρχίζουν το φαγητό πριν τις 8:30 το πρωί, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή. Πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Ο διαβήτης και η ώρα φαγητού

Οι ερευνητές είχαν επικεφαλής τη δρ Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο. Κι έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.
Ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα. Αυτά  χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν.

  • λιγότερο από δέκα ώρες
  • 10 έως 13 ώρες
  • περισσότερες από 13 ώρες

Επίσης δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 08:30 το πρωί.

«Βρήκαμε ότι όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα στη διάρκεια της μέρας, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μικρότερη ινσουλινοαντίσταση, άσχετα με το αν περιορίζουν το εύρος της λήψης τροφής σε λιγότερες από 10 ώρες ή “απλώνουν” το φαγητό τους σε πάνω από 13 ώρες καθημερινά», δήλωσε η δρ Άλι. Η αντίσταση/αντοχή στην ινσουλίνη συμβαίνει όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται εξίσου καλά στην παραγόμενη από το πάγκρεας ορμόνη και η γλυκόζη δυσκολεύεται να εισέλθει στα κύτταρα για να μεταβολισθεί, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη.

Πηγή: https://medicaldialogues.in/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΚΗ:
Διαβήτης: Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει το σάκχαρο