Διαζύγιο: Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο από τους άντρες

26-12-2016
Μπορεί να φαίνεται παράξενο κι ενάντια σε αυτά που πιστεύαμε μέχρι τώρα για τους άντρες, τις γυναίκες και τα διαζύγια. Είναι όμως αλήθεια. Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο και να βάλουν τέρμα στον γάμο τους από τους άντρες.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασαν 2.262 Αμερικανούς ετερόφυλους άντρες και γυναίκες από το 2009 έως το 2015.
Κατά τη διάρκεια των έξι ετών που διήρκεσε η έρευνα, 371 συμμετέχοντες χώρισαν από τον/την σύζυγο τους ή τον/την σύντροφο τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν σε ιατρική ημερίδα στο Σικάγο και δημοσιεύτηκαν και στην ιατρική επιθεώρηση Live Science, έδειξαν πως οι γυναίκες ήταν αυτές που έπαιρναν την πρωτοβουλία για το διαζύγιο. Συγκεκριμένα, το 69% των γάμων τελείωσε με πρωτοβουλία της γυναίκας.
Για τις σχέσεις εκτός γάμου, οι πρωτοβουλία του χωρισμού ήταν ίσα κατανεμημένη ανάμεσα στα δυο φύλα.
 
Που οφείλεται όμως αυτό; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Michael Rosenfeld οι γυναίκες παίρνουν την πρωτοβουλία να ζητήσουν το διαζύγιο τις περισσότερες φορές επειδή απλά έχουν καλύτερο ένστικτο και είναι καλύτερες στο να εντοπίζουν τα προβλήματα σε ένα γάμο. Αυτό φαίνεται και στο γεγονός πως οι γυναίκες της έρευνας δήλωσαν πιο δυσαρεστημένες από τους γάμους τους από τους άντρες επειδή έβλεπαν πιο καθαρά τα προβλήματα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: