Δίχτυ προστασίας για ευάλωτες ομάδες επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση

26-12-2016

«Δίχτυ» προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για άτομα ή ομάδες ατόμων, που περιέρχονται σε κατάσταση φτώχειας και ακραίας φτώχειας, επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε την Πέμπτη  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη».

Η υπουργός καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος, καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου. Επιδιωκόμενος σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης είναι ο σχεδιασμός, η ενημέρωση, η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και ο συντονισμός της κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για άτομα ή ομάδες ατόμων, που περιέρχονται σε κατάσταση φτώχειας και ακραίας φτώχειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση αυτού του Εθνικού Μηχανισμού θα επιτρέψει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών μέχρι εκείνες του υπουργείου, να στοχεύσουν καλύτερα τις παρεμβάσεις τους στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δίνοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματά τους. Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στις 14:00.