Διευκρινίσεις για το επίδομα τοκετού 2000 ευρώ από τη Δόμνα Μιχαηλίδου

31-07-2019

Διευκρινήσεις για το επίδομα τοκετού ύψους 2.000 ευρώ, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, παρείχε η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο OPEN TV. Όπως είπε για τη χορήγησή του θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι από το επίδομα θα εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα.

Η κα Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταργήσει κανένα επίδομα, αλλά αντίθετα θα τα ενισχύσει. Ενδεικτικά ανέφερε ότι «προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με πιθανή εξαίρεση εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Όπως είπε,το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ώστε οι διαδικασίες χορήγησης του επιδόματος να γίνονται αυτόματα.