Υπόθεση NOVARTIS HELLAS: Δήλωση του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη – Διαψεύδει τον Νίκο Μανιαδάκη

05-06-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με μία γραπτή δήλωσή του απαντά το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης στη μήνυση την οποία κατέθεσε εναντίον του ο Νίκος Μανιαδάκης, σχετικά με την υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.

Συγκεκριμένα, η γραπτή δήλωση του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη έχει ως εξής:

“Ο γνωστός τοις πάσι και μη εξαιρετέος για την ποιότητά του κ. Νίκος Μανιαδάκης, «υπηρέτης» συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, επιχειρεί να με στοχοποιήσει δια μέσω μηνύσεώς του για εμφανείς λόγους.

Υπενθυμίζω ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είναι εκείνος που ως προστατευόμενος μάρτυρας των Ελληνικών Αρχών (με την κωδική ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου») κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis.

Σήμερα ως κατηγορούμενος είναι στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτούς που κατήγγειλε ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, όταν διεκδικούσε -όπως ο ίδιος ομολογεί στο δικόγραφό του- αμοιβή από τις Αμερικανικές Αρχές, για όσες πληροφορίες έδινε σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis.

Ουδέποτε τον συνάντησα και συνομίλησα μαζί του είτε στη ΓΑΔΑ είτε στους διαδρόμους της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όπως δολίως ισχυρίζεται.

Για άλλη μια φορά δηλώνω πως δεν ονομάζομαι ούτε «Μάξιμος Σαράφης», ούτε «Αικατερίνη Κελέση», αλλά Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Ως Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης θα τον αντιμετωπίσω ενώπιον της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας την ποιότητα και το ήθος του ανδρός.

Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης”.