Δημ. Βαρνάβας:έρχεται μνημόνιο που βάζει λουκέτο σε 11 νοσοκομεία

26-12-2016

Παρά τους κατηγορηματικούς ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν πρόκειται να κλείσουν 11 νοσοκομεία ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας αναφέροντας ότι αυτό προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να κλείσει κάνενα νοσοκομείο. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι αυτό προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή μετά τις εκλογές επισημαίνοντας ότι από τη μια ο υπουργός δηλώνει καθησυχαστικά ότι δε θα κλείσουν νοσοκομεία από την άλλη όμως δε δίνει καμία διαβεβαίωση δε δίνει διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία δεκάδες Νοσοκομεία σε νησιά, ακριτικές περιοχές, τουριστικά θέρετρα, ακόμη και μεγάλα αστικά κέντρα. 

Είναι άκρως ενδεικτική περίπτωση, αναφέρει ο κος Βαρνάβας, πως το Νοσοκομείο Κοζάνης κινδυνεύει με λειτουργικό λουκέτο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σήμερα μάλιστα ανεστάλη η λειτουργία του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου μετά από συνταξιοδότηση μίας αναισθησιολόγου με την ταυτόχρονη ασθένεια της δεύτερης. «Και αντί  οι ιθύνοντες να αποφασίσουν να πιέσουν την κεντρική εξουσία για την λύση του προβλήματος, επέλεξαν την εύκολη λύση. Την απόσπαση ενός αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, από τους τρεις υπάρχοντες,  στο Νοσοκομείο Κοζάνης με αποτέλεσμα αντί να λύσουν  ένα πρόβλημα να δημιουργήσουν  ταυτόχρονα πρόβληματα και στα δύο Νοσοκομεία».