Δημήτρης Βαρνάβας: Σωστά δημοσιοποίησε η Αφροδίτη Ρέτζιου το περιστατικό στο “Θριάσιο”

20-08-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τη στάση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου, να δημοσιοποιήσει την πρωτοφανή αντίδραση των ενόπλων αστυνομικών μέσα στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ελευσίνας “Θριάσιο”, επικρατεί με ανάρτησή του στο ygeianet.gr, την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης των γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ “ΜΕΤΩΠΟ”, Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, και καλεί την Αφροδίτη Ρέτζιου να τοποθετηθεί η ΟΕΝΓΕ στο σύνολο των θεμάτων, τα οποία αφορούνν το χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

Σωστά έπραξε η ψυχίατρος κυρία Ρέτζιου δημοσιοποιώντας το περιστατικό με αστυνομικούς, οι οποίοι εισήλθαν οπλοφορώντας στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου. Πριν λίγους μήνες ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο του Ρίο είχε θανατηφόρο κατάληξη, όταν ψυχικά ασθενής άρπαξε το περίστροφο αστυνομικού και αυτοκτόνησε.
Οι αστυνομικοί στην περίπτωση του Θριασίου, αντί να συμμορφωθούν στη υπόδειξη, έδειξαν πρωτοφανή συμπεριφορά: απείλησαν να συλλάβουν τη γιατρό και να την προσαγάγουν στο αυτόφωρο!
Σωστά έπραξε και η ΟΕΝΓΕ, η οποία κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό, μιας και η κυρία Ρέτζιου τυγχάνει πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.
Όμως καλό είναι να θυμάται η κυρία Ρέτζιου τη θέση της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας και σε άλλες περιπτώσεις, που αφορούν ομοίως στο σύνολο των Νοσοκομειακών γιατρών. Λέξη δεν ψέλλισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στιςπρογραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα υγείας. Κουβέντα δεν έχει πει για το πάγωμα της προκήρυξης των 904 θέσεων γιατρών, οι οποίες μετατράπηκαν σε θέσεις αστυνομικών. Σιγή για την αναστολή της υπουργικής Απόφασης που αφορά στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.
Επιβάλλεται λοιπόν, έστω και μ΄ αυτή την αφορμή, να πάρει θέση η ΟΕΝΓΕ για όσα συμβαίνουν στο τοπίο της υγείας από τις 7 Ιουλίου και εντεύθεν. Η σιωπή αποτελεί θρεπτικό υλικό για κάθε είδους αυθαιρεσίες, αστυνομικές ή κυβερνητικές…”.