Διοίκηση 1ης ΥΠΕ Αττικής: Αυτή είναι η πραγματικότητα για το νοσοκομείο “Αγία Όλγα”

24-01-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ως προς τα δελτία τύπου συνδικαλιστικών φορέων και δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, σχετικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο της Αθήνας “Αγία Όλγα”, η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής αναφέρει το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου τα εξής:

  1. Τα υφιστάμενα για επεμβάσεις χειρουργικά τραπέζια είναι (3) τρία τακτικά και (1) ένα έκτακτο, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα τα τακτικά θα αυξηθούν σταδιακά στα (4) τέσσερα και ένα (1) έκτακτο. Η ανάπτυξη αυτή κρίνεται ως ομαλά επαρκής.

 

  1. Σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο συνολικά (7) επτά Αναισθησιολόγοι (μία  Διευθύντρια και (6) έξι ειδικευμένοι Αναισθησιολόγοι εκ των οποίων ο ένας (1) κωλυόμενος).
  2. Από το νοσοκομείο υποβλήθηκε αίτημα το οποίο με θετική εισήγηση της 1ης ΥΠΕ, υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υγείας όπου και εγκρίθηκε:

α) αίτημα για (3) τρεις επικουρικούς ειδικευμένους Αναισθησιολόγους (η μία ιατρός έχει ήδη αναλάβει Υπηρεσία).

 

β) αίτημα για προκήρυξη (4) τεσσάρων θέσεων μόνιμων Αναισθησιολόγων και (1) μίας θέσης μόνιμου Παθολόγου.

 

γ) Πέρα των ανωτέρω έχει γίνει αίτημα προς έγκριση 27 (είκοσι επτά) επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στα Τμήματα που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης (π.χ. ΩΡΛ, Ακτινολογικό κλπ).