Δωρεά Αντιπαρασιτικής Προστασίας στους «Σκύλους Οδηγούς Ελλάδος» από τη Bayer Ελλάς

26-12-2016

Η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι δύσκολοι καιροί που διανύει η χώρα μας αναδεικνύουν καθημερινά προβλήματα τα οποία καθιστούν τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες για στήριξη, πιο επίκαιρες και αναγκαίες από ποτέ. Μια ανάλογη πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει η Bayer Ελλάς, κάνοντας για ακόμη μια φορά πράξη τη δέσμευσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσω της δωρεάς της στον φορέα Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ». 

Οι «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» δραστηριοποιούνται στην χώρα μας από το 2008, με βασικό στόχο την κάλυψη της ανάγκης της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης με την χρήση Σκύλου Οδηγού και της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες μέσω της χρήσης Σκύλων Βοηθείας. Η Bayer Ελλάς αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα της προσφοράς του Κέντρου και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του και εν συνεχεία στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, προσφέρει αντιπαρασιτική προστασία για τους σκύλους του κέντρου, οι οποίοι εκπαιδεύονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, η Bayer Ελλάς παρέχει δωρεάν στο Κέντρο το νέας τεχνολογίας περιλαίμιο πολύμηνης διάρκειας για τη πρόληψη της μόλυνσης από τσιμπούρια και ψύλλους και τη προστασία από τις ασθένειες που αυτά μεταδίδουν, μαζί με την απαραίτητη αγωγή για την προστασία των σκύλων από ενδοπαράσιτα (π.χ. εχινόκοκκος, ασκαρίδες)  για 2 χρόνια, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο την στήριξή της και παραμένοντας πιστή στο έργο της να βοηθά στην αντιμετώπιση  σημαντικών προκλήσεων σχετικά με την υγεία των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων. 

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Bayer Ελλάς κυρία Σόνια Μουσαβερέ, τόνισε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία μας να μπορούμε να συμβάλλουμε  στην ουσιαστική παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν μια ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας μας. Η φιλοσοφία της Bayer Ελλάς επικεντρώνεται  στον άνθρωπο, οπότε στο πλαίσιο της εταιρικής μας υπευθυνότητας στοχεύουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συμπολίτες μας. Παράλληλα, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις ανάγκες των ζώων μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, καλύπτουμε και ένα δεύτερο πυλώνα ενδιαφέροντος της εταιρίας μας, που εστιάζει στην Υγεία των Ζώων».