Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής

26-12-2016

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος Παρεμβάσεων πρόληψης – προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε συνεργασία με επιλεγμένα Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και Δήμους της Αττικής. Παράλληλα, δίνονται ενημερωτικές ομιλίες που οργανώνει το ΙΚΠΙ σε συνεργασία με τους Δήμους του δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ.

Οι στόχοι της εκστρατείας

Το πρόγραμμα του ΙΚΠΙ με σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του σακχαρώδη διαβήτη και του καρκίνου, από τα πιο συχνά χρόνια νοσήματα της εποχής μας. Ειδικότερα απευθύνεται σε ανασφάλιστους και ανέργους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, θα ορίζονται ραντεβού για εξετάσεις μέσω του ΙΚΠΙ στο τηλ. 210 7222727, στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία μέλη του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται, ανάλογα με τις ανάγκες των ενδιαφερομένων ανδρών και γυναικών στις ηλικίες από 40 έως 60 ετών είναι:

μέτρηση σακχάρου (πρόληψη διαβήτη & καρδιαγγειακών νοσημάτων)
μέτρηση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης (πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων),
μαστογραφία για πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού,
τεστ Παπανικολάου για πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου και
ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα για πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Στους ενδιαφερόμενους παρέχεται μια κάρτα με τις βασικές προληπτικές εξετάσεις σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία, για τις δεκαετίες 40-60 ετών.

Μάθετε πού γίνονται οι ενημερωτικές ομιλίες και οι εξετάσεις του Προγράμματος, μέσω δημοσιεύσεων στον ηλεκτρονικό και έντυπο, περιοδικό και ημερήσιο τύπο, των αφισών και φυλλαδίων του Προγράμματος, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και από την ιστοσελίδα www.prolipsigiaolous.gr, όπου θα βρείτε και αναλυτικότερες πληροφορίες για τα χρόνια νοσήματα.