Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα μπαίνουν στη μάχη της πανδημίας – Επίσκεψη Χαρδαλιά Θεμιστοκλέους σε Ελληνικό και Περιστέρι

24-03-2021

Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό επισκέφθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Α.Ε., Ευάγγελος Πέρπερας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλίας, σημείωσε: «Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών».

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν στη στελέχωση των κέντρων αυτών.

«Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας, από όλους τους εμπλεκόμενους, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος ανέφερε ότι καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια και από την Πολιτική Προστασία και από το Υπουργείο Υγείας για την όσο το δυνατό ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και συμπλήρωσε: «Βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο, μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχέδιο που παρακολουθούμε δυναμικά, με μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια».

Θεμιστοκλέους: Ενεργοποιούνται οι εμβολιασμοί σε 272 Κέντρα Υγείας

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι άμεσα ενεργοποιούνται επιπλέον 272 Κέντρα Υγείας με τον συνολικό αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα να φθάνει σύντομα τα 1.073, ενώ σημείωσε ότι τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τον Νίκο Χαρδαλιά εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι οποίοι υπογράμμισαν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και η οποία εγγυάται την οργανωμένη, απρόσκοπτη διαδικασία εμβολιασμού, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τους πολίτες.