Δύο τραυματίες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια – Ο ένας νοσηλεύεται στο “ΚΑΤ”

13-08-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ένας πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα, ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και εξήλθε, καθώς και ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των περιστατικών, τα οποία έχουν διακομισθεί με ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο νοσοκομείο Χαλκίδας και οφείλονται στην καταστροφική πυρκαγιά, η οποία κατακαίει από το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου την κεντρική Εύβοια.

Μάλιστα, ο εγκαυματίας εθελοντής πυροσβέστης διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αυτή η στιγμή  στο νοσοκομείο της Αθήνας «ΚΑΤ», προκειμένου οι πλαστικοί χειρουργοί να κάνουν εκτίμηση των τραυμάτων του.

Εξάλλου, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί το νοσοκομείο Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, μετά από σχετική εντολή του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκου Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας οι προσελεύσεις στις μονάδες Υγείας της Εύβοιας βρίσκονται στα συνήθη επίπεδα και δεν έχει παρατηρηθεί αυξημένη προσελευση εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Επίσκεψη Κωτσιόπουλου στο “ΚΑΤ”

Με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος επισκέφθηκε πριν από λίγο, το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου, τον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη στο “ΚΑΤ”, στον οποίο ο ίδιος μετέφερε τη συμπαράσταση, αλλά και τις ευχαριστίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις πολύτιμες υπηρεσίες, τις οποίες προσέφερε ο εθελοντής πυροσβέστης για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο εγκαυματίας θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) του “ΚΑΤ”, τουλάχιστον για ένα εικοσιτετράωρο.