Δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος; Πάρτε μια ασπιρίνη την ημέρα!

26-12-2016
Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν στην πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Κι ακολουθούν μια σειρά από δοκιμές για να τα καταφέρουν. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως μια ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εγκυμοσύνη.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Utah στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν προσεκτικά τις μήτρες 1.200 γυναικών ηλικίας από 18 έως και 40 ετών που είχαν αποβάλει τους προηγούμενους 12 μήνες. 
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στην Βαλτιμόρη, έδειξαν πως τουλάχιστον το 17% από αυτές θα μπορούσαν να είχαν κρατήσει το παιδί. Πως; Εάν είχαν πάρει καθημερινά ασπιρίνη πριν την εγκυμοσύνη.
 
Γιατί όμως η ασπιρίνη φέρνει αποτελέσματα; Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η ασπιρίνη κάνει τα τοιχώματα της μήτρας πιο γερά με αποτέλεσμα όχι μόνο να μπορεί να κρατήσει καλύτερα το έμβρυο όταν αυτό συλληφθεί αλλά να βοηθά και στην ίδια τη σύλληψη.
 
Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής Richard Paulson συνιστά την ασπιρίνη για πιο εύκολη σύλληψη και λέει πως 100 δόσεις θα μπορέσουν να αυξήσουν αρκετά τις πιθανότητες της γυναίκας να συλλάβει.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ