ΕΕΣ: Επίθεση Οικονομόπουλου κατά Πολάκη, Μαρτίνη… – Απάντηση Μαρτίνη από το healthview.gr

Πολάκης
18-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με μία καθόλα απελπισμένη επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Ανδρέα Μαρτίνη, εμφανίζεται το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ο άρτι αποπεμφθείς από την “κορυφή” της διοίκησης του ΕΕΣ Νικόλαος Οικονομόπουλος, με άρθρο του στο τοπικό ΜΜΕ της Πάτρας “patrasevents.gr” με τίτλο “Με απομάκρυναν από την προεδρία του ΕΕΣ οι υποστηρικτές του Μαρτίνη”, και προαναγγέλλει επίσης ότι ο ίδιος… θα διεκδικήσει την προεδρία της οργάνωσης!

Αναφερόμενος, λοιπόν, στον Παύλο Πολάκη, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Δεν ήμουν αρεστός στην ηγεσία του υπουργείου, αφού έθεσα σε προτεραιότητα το συμφέρον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κανενός υπουργείου.

Ο κ. Πολάκης στη σύσκεψη στο υπουργείο, μου είχε προτείνει να μην προχωρήσει ο Ε.Ε.Σ. σε έφεση στη δίκη που εκκρεμεί με το δημόσιο, αλλά και να κλείσω το λογαριασμό που είχε ανοίξει το Ε.Ε.Σ. για τους πυρόπληκτους.

Δεν υπάκουσα στις εντολές του. Παράλληλα, δεν ήταν αρεστές στο υπουργείο οι επισκέψεις και οι συναντήσεις που είχα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες στην προσπάθεια που έκανα για να τους πείσω να συμμετάσχουν στην εθελοντική αλυσίδα του Ε.Ε.Σ.. Ήθελαν προφανώς άλλους επιχειρηματίες.

Όμως εγώ στη ζωή μου δεν έγινα πότε μαριονέτα κανενός και ειδικότερα του κ. Πολάκη και της ηγεσίας του”.

Σε δήλωσή του στο healthview.gr, ο Ανδρέας Μαρτίνης σχολιάζει ως εξής το άρθρο του Νικόλαου Οικονομόπουλου:

“Επειδή παλαιότερα και σε εσάς (σ.σ.: εννοεί το healthview.gr) δήλωσα να μην χρησιμοποιούν το όνομά μου οι διοικούντες του ΕΕΣ, απαντώ τα εξής στον κ. Οικονομόπουλο:

  1. Για να τελειώνουμε, δεν ασχολούμαι με τα θέματα του κ. Οικονομόπουλου,
  2. Προφανώς, η ‘πλειοψηφία Μαρτίνη’ είναι εκείνη η οποία τον ανέδειξε στη θέση του προέδρου. Οπότε, ας μέμφεται εαυτόν,
  3. Τον κ. Πολάκη ουδέποτε τον συνάντησα και ο κ. Οικονομόπουλος διαμόρφωσε ο ίδιος τις όποιες σχέσεις του με τον υπουργό, την ΔΟΕΣ, τους εργαζόμενους κ.λπ.,
  4. Το κυριότερο, με τις αποφάσεις, τις οποίες έλαβε εναντίον μου και σύμφωνα με το προς ψήφιση καταστατικό, δεν πρέπει να είναι βέβαιοι, ούτε ο κ. Οικονομόπουλος ούτε ‘η πλειοψηφία’, ότι θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις προσεχείς αρχαιρεσίες”.