Έφυγε ο Σάκης Μπουλάς

26-12-2016

Λύγισαν το Σάκη Μπουλά τα σοβαρά προβλήματα Υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό. Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο που νοσηλευόταν σκορπίζοντας συγκίνηση και θλίψη στον κόσμο που τον αγαπούσε. Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954 με καταγωγή από τον Πειραιά όπου μεγάλωσε.

Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα ‘Ασιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο Μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα “Σούσουρο”, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα στα πρότυπα του γερμανικού καμπαρέ. Ιστορία όμως στα καλλιτεχνικά δρώμενα έγραψε και το θρυλικό «Αχ Μαρία» που ακολούθησε, στα Εξάρχεια μια μουσική σκηνή που λειτουργούσε για 10 χρόνια και είχε αναδειχθεί σε από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά στέκια. Στιχουργός τραγουδιστής ηθοποιός ενίοτε και παρουσιαστής, ήταν πάντα από τους πιο αποδεκτούς και αγαπητούς καλλιτέχνες. Στο τέλος της καλλιτεχνικής του διαδρομής, εμφανιζόταν με το Διονύση Σαββόπουλο το Γιάννη Ζουγανέλη και το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην Ακτή Πειραιώς, στη μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν οι γενναίοι της νύχτας» Εκεί απέδειξε πόσο γενναίος ήταν, αφού αν και καταβεβλημένος έδινε τον καλύτερό του εαυτό προκαλώντας ενθουσιασμό στο κοινό που έβλεπε τη φλόγα του καλλιτέχνη ζωντανή και μεταδοτική του παρά την αρρώστια του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο για το θάνατό του αναφέρει συγκεκριμένα:

O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια.