Εγκαίνια νέας ογκολογικής μονάδας στο Γ.Ν.Σύρου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας

31-08-2025

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, η νέα ογκολογική μονάδα του Γ.Ν. Σύρου, ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από το ίδρυμα Αντώνιος Κομνηνός και το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων ενώ του παραδόθηκε υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο των Κυκλάδων.

Την ίδια ώρα, έξω από το νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τοπικών φορέων, σωματείων και κατοίκων του νησιού για «την υποστελέχωση του νοσοκομείου και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Τα εγκαίνια της ογκολογικής μονάδας συνέπεσαν χρονικά με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από τη δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου – Βαρδάκειο & Πρώιο (1825 – 2025), του πρώτου νοσοκομείου της ελεύθερης Ελλάδας.