Εγκαινιάστηκε το καρδιολογικό παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

26-12-2016

Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής εγκαινιάστηκε στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο Γιώργο Πατούλη, το Γεν Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, κο Δήμτσα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κο Γιώργο Παρχαρίδη.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκτιμά πως μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομικά συγκυρία δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα. Όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης εκτιμήθηκε ως επιτακτική η ανάγκη οι κοινωνικές δράσεις των ελλήνων καρδιολόγων να αναβαθμιστούν με την δημιουργία του παραρτήματος της Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την «Αποστολή», το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ασθενείς που εξετάζονται πρωτοβάθμια από ειδικούς καρδιολόγους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χρήζουν καρδιολογικής διερεύνησης, παραπέμπονται με ειδικό καρδιολογικό παραπεμπτικό στο Παράρτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για να διενεργηθεί κατόπιν ραντεβού ο περαιτέρω εξειδικευμένος έλεγχος.

Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, κατά την τρίμηνη πιλοτική του λειτουργία, έχει προσφέρει εξειδικευμένο καρδιολογικό έλεγχο σε 100 ανασφάλιστους ασθενείς ενήλικες και 25 παιδιά. Βρίσκεται στο δεύτερο όροφο των γραφείων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην οδό Ποταμιανού 6 στα Ιλίσια και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 14.00 – 17.00

Πληροφορίες για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τη λειτουργία των Παραρτημάτων μπορεί κανείς να λάβει στο τηλ 210 3847374 στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι Δε-Πα 9 π.μ. με 2 μ.μ.

Βάννα Κεκάτου