Εγκαινιάστηκε το πρώτο υβριδικό χειρουργείο στο “Υγεία”

26-12-2016

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ που καλύπτει επιφάνεια 87 τ.μ., με σύγχρονο απεικονιστικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας. Στην αίθουσα αυτή μπορούν να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα, ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από όλες τις χειρουργικές ή επεμβατικές ειδικότητες, όπως: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία. Επίσης, επιτρέπει τη διενέργεια όλων των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων από όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία.

Την Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα, μια από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεωργίου Πατούλη και άλλων προσκεκλημένων.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

“Το Θεραπευτήριο Υγεία με τη λειτουργία αυτού του υπερσύγχρονου Υβριδικού Χειρουργείου συνεχίζει την παράδοση της διακεκριμένης προσφοράς του στον πάσχοντα συνάνθρωπό και αναβαθμίζει περαιτέρω τις εν γένει δυνατότητες παροχής προηγμένων νοσοκομειακών υπηρεσιών στην πατρίδα μας. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι αυτή η ιατρική πρωτοπορία προέρχεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και πραγματοποιείται μέσα στη δίνη της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η Ελλάδα διαθέτει ικανές επιστημονικές και επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν, προσφέρουν και υποδεικνύουν προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τον αληθινό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την πραγματική ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση απορρίπτει την κραταιά μεταπολιτευτική εχθροπάθεια εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αγκαλιάζει, ενθαρρύνει και υποστηρίζει αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της ευημερίας του λαού μας.

Θεωρώ δε ως Υπουργός Υγείας ότι η αναγέννηση του τομέα της Υγείας προϋποθέτει μεταξύ άλλων οπωσδήποτε τη συνεργασία αλλά και τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Η απαλλαγή της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας από τα δεσμά της κρατικοδίαιτης γραφειοκρατίας, της δημαγωγίας και της μεταπολιτευτικής παθογένειας οδηγεί στην απελευθέρωση των αστείρευτων ηθικών, επιστημονικών και επιχειρηματικών δυνάμεων του Ελληνισμού.

Επισημαίνεται δε ότι το Υπουργείο Υγείας εργάζεται για αυτόν τον παραγωγικό επαναπροσανατολισμό της πατρίδος μας και ήδη σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναπτύσσει καινοτόμες πολιτικές, στις οποίες κεντρική στρατηγική θέση κατέχει ο Τουρισμός Υγείας. Επίκειται δε στο προσεχές διάστημα η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του Τουρισμού Υγείας.

Είμαι βέβαιος ότι στην δυναμική ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, πρόκειται να πρωτοστατήσει το Θεραπευτήριο Υγεία, το οποίο μάλιστα ήδη διαθέτει διεθνή πιστοποίηση για την παροχή υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας”.