Εγκυμοσύνη και σεξ: Γιατί να το προτιμάμε;

26-12-2016
Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ταμπού. Ορισμένες γυναίκες κιόλας δεν έχουν διάθεση για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για πολλούς και διάφορους λόγους. Υπάρχουν όμως τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι επιστήμονες συνιστούν το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδίως στο πρώτο τρίμηνο της κύησης.
 
– Δυναμώνει τη σχέση του ζευγαριού 
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Washington στο Seatle των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε πως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φέρνει πιο κοντά τους μέλλοντες γονείς. Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Peper Schwartz διαπίστωσε πως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενισχύει την σχέση.
 
– Νέες στάσεις 
Είναι ευκαιρία να βρει το ζευγάρι νέες στάσεις αφού η κλασική, ιεραποστολική στάση δεν ενδείκνυται.
 
– Καλύτερη αίσθηση 
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα έχει αυξημένη πίεση του αίματος στην ηβική χώρα. Όπως έδειξε έρευνα από το Νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο του Καναδά, αυτό κάνει πιο έντονη την αίσθηση της ικανοποίησης και του οργασμού. Επίσης, η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Κλαιρ Τζόουνς λέει πως ο κόλπος είναι πιο υγρός λόγω των αυξημένων οιστρογόνων και το στήθος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα.
 
– Ο οργασμός χαλαρώνει την έγκυο
Με τον οργασμό εκκρίνεται οξυτοκίνη. Η ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, Αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο χαλαροί.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: