Εισαγγελική παρέμβαση για διαφήμιση κρέμας κατά του κορονοϊού από τον Κυριάκο Βελόπουλο

12-03-2020

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε τηλεοπτική διαφήμιση για το προϊόν «Βυζαντινόν» από τον επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο, ως προστασία από τον κορονοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην αναφορά του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό. Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ’ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία».

Από την πλευρά της η «Ελληνική Λύση» σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «το προϊόν είναι νόμιμο, από νόμιμη εταιρία η οποία δεν ανήκει στον κ. Βελόπουλο». Όπως τονίζει, «ο ίδιος, ουδέποτε ανέφερε, κατά την εκπομπή, η οποία αποσύρθηκε με εντολή του ότι το προϊόν “γιατρεύει”, “θεραπεύει” ή είναι “φάρμακο”, όπως αποδίδεται απολύτως λανθασμένα, σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης».

Και υποστηρίζει, ότι κανένα μέσο ενημέρωσης δεν μετέδωσε το σχετικό απόσπασμα από τη τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου στη Βουλή κατά την οποία έδωσε εξηγήσεις για το θέμα αυτό.

«Για την αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, επισημαίνουμε πως καλό θα ήταν, ο Σύλλογος να κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο, για την αισχροκέρδεια που παρατηρείται στα φαρμακεία των μελών του, στις μάσκες που δεν προστατεύουν τους υγιείς όπως λένε οι επιστήμονες και στα αντισηπτικά, αντί να ασχολείται με πολιτικά παιγνίδια», καταλήγει η ανακοίνωση.