Έκκληση για αίμα από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)

σακ
26-05-2020

Με σύνθημα “Μένουμε Ασφαλείς -Δίνουμε Αίμα” το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί όλους τους πολίτες όλης της χώρας να δείξουν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη και να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες, προσφέροντας αίμα. 

Η νέα περίοδος στην οποία μπαίνουμε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, απαιτεί από όλους μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα με την ίδια διάθεση προσφοράς που επιδείξαμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, “Μέσα στις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID-19, χιλιάδες συμπολίτες μας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης,  ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες, προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής. Τώρα χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση προσφοράς στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται”.

Το τελευταίο διάστημα και πριν από το καλακαίρι, οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Στους πολίτες που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων (πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία κα.) προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων.

“Το ΕΚΕΑ με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας μας, κάνει έκκληση στους αιμοδότες, παλιούς και νέους, καθώς και σε όσους δεν έδωσαν ακόμη αίμα, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσέλθουν με διάθεση προσφοράς στις αιμοδοσίες, που οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς συνεχίζουν να οργανώνουν, καθώς και στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των  νοσοκομείων”.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους συνανθρώπους μας που κινδυνεύει η υγεία τους και έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος για να κρατηθούν στη ζωή και να αποθεραπευθούν:

“Βγαίνουμε έξω με ασφάλεια και οπωσδήποτε για να προσφέρουμε με όλη μας την αγάπη λίγο από το αίμα μας, με πίστη ότι και σ’ αυτή την προσπάθεια θα βγούμε νικητές”.

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει!

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα!