Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την Αττική – Πιο κοντά στο ολικό lockdown η πρωτεύουσα

09-02-2021

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της  οποίας θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση με τον κορονοϊό για να ληφθούν σοβαρές  αποφάσεις για την Αττική, στην οποία παρατηρείται μεγάλη επιβάρυνση στο Σύστημα Υγείας. Πιθανόν είναι και το καθολικό lockdown, όπως δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Υγείς, Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο κ. Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

«Θα εισηγηθώ σκληρά οριζόντια μέτρα και καθολικό lockdown στην Αττική» δήλωσε ο Βασίλη Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.02.2021) στο OPEN.

Όλα θα κριθούν από τα σημερινά κρούσματα, είπε, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία, πρόσθεσε. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «Πάντα η επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, και θα το κάνω αυτό, όταν συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου».