Εκτεθειμένος ο Αναπληρωτής Υπουργός από τη διένεξή του on air με τον Γιάννη Πρετεντέρη

26-12-2016

Ανέβηκαν οι τόνοι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA της Δευτέρας όταν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Σαλμάς ζήτησε να παρέμβει προκειμένου δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης  ρώτησε γιατί έχει καθυστερήσει να βγει το Δελτίο και ο αναπληρωτής Υπουργός προσπαθώντας να εξηγήσει την απαραίτητη διαδικασία που πρέπει  να ακολουθηθεί είπε: «Αυτό είναι τεχνικό θέμα που ακόμα και ένας δημοσιογράφος του δικού σας επιπέδου δε μπορεί να το γνωρίζει», και για να δικαιολογήσει τη σύνθετη διαδικασία είπε πως «Οι τιμές 12 χιλιάδων φαρμάκων έβγαιναν από δυο πρόσωπα που δεν είχαν καμιά σχέση με το κράτος», και τόνισε ότι θα είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία γίνεται με διαφανή τρόπο  αφήνοντας προφανείς αιχμές για τους προκατόχους και κάπου εκεί … άναψαν τα αίματα!

Οι κ.κ. Πρετεντέρης και Τρέμη ζήτησαν από τον αναπληρωτή Υπουργό να κατονομάσει   τους προκατόχους του, που ευθύνονταν για την αδιαφάνεια των  προηγούμενων Δελτίων επικεντρώνοντας  στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κος Σαλμάς απάντησε ότι ο κος Λοβέρδος έκανε μια προσπάθεια εξυγίανσης και αρνήθηκε να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Προσπαθώντας μάλιστα ανεπιτυχώς να … αντεπιτεθεί και απευθυνόμενος προς τον κο Πρετεντέρη  είπε «δεν καταλαβαίνω την αγωνία σας για το Δελτίο τιμών» κάνοντας αναφορά σε αυτούς που στεναχωριούνται από τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών.

Αυτό προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την δυναμική αντίδραση του δημοσιογράφου  που σε πολύ έντονο ύφος  είπε στον αναπληρωτή Υπουργό ότι από τη καθυστέρηση του Δελτίου ζημιωνόμαστε 60 εκατομμύρια και για το μόνο λόγο που ο ίδιος στεναχωριέται είναι ότι εξαιτίας αυτής της τρύπας καταργείται το αφορολόγητο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Υπουργό για την καθυστέρηση. Το επιστέγασμα στην ατυχή παρουσία του Υπουργού, ήταν η παρέμβαση της κας Όλγας Τρέμη η οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του αναπληρωτή Υπουργού, και εκφράζοντας τη λύπη της για τον κο Σαλμά.

Βάννα Κεκάτου