Εμβολιασμοί παιδιών: Δωρεάν στα παιδιατρικά ιατρεία, αλλά και κατ´ οίκον – Χωρίς ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και επικοινωνία με τον παιδίατρο

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
01-02-2022

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 ετών και ανώ. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται και από ιδιώτες παιδιάτρους είτε στα ιατρεία τους είτε σε κατ´ οίκον επισκέψεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, «θέλοντας να βοηθήσουμε στην αποσυμφόρηση κυρίως των παιδιατρικών νοσοκομείων, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο αυτή αλλά και επειδή κανείς δεν αναφέρει πως διενεργούμε εμβολιασμούς στα ιατρεία μας, από την ηλικία των 5 ετών και πάνω, προτείνουμε στους γονείς, που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να τηλεφωνούν πρώτα σε εμάς για να κλείσουμε ραντεβού στο ιατρείο μας».

Στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Υγείας παιδίατροι, που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε ενηλίκους και ανηλίκους από την ηλικία των 5 ετών και πάνω. Οι εμβολιασμοί διενεργούνται ακόμα και στα σπίτια ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο εμβολιασμός είτε στα ιατρεία, είτε στα σπίτια, είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό σημαίνει πως ο εμβολιαζόμενος δεν θα πληρώσει ούτε για το εμβόλιο ούτε για την επίσκεψη.

Η Ομποσπονδία καλεί τους γονείς να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και αν δεν εξυπηρετηθούν, τότε να απευθύνονται στα νοσοκομεία ή στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κάθε παιδίατρος, ανάλογα με τη ζήτηση αλλά και τη διαθεσιμότητα που παρέχει η πολιτεία σε εμβόλια, μπορεί να πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο από 100 έως 300 εμβολιασμούς την εβδομάδα.

Σημιώνεται ότι μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά στα ιατρεία των ιδιωτών παιδιάτρων ακόμα και όλοι όσοι έχουν κλείσει ραντεβού σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ή έχουν κάνει την πρώτη ή την δεύτερη δόση αλλού. Για τον εμβολιασμό δεν κλείνεται ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμβεβλημένο παιδίατρο.

Τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των συμβεβλημένων παιδιάτρων είναι αναρτημένα στη σελίδα www.emvolio.gov.gr και στην διεύθυνση https://emvolio.giatroi.org.gr/. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να τηλεφωνούν στους γιατρούς για κλείσιμο ραντεβού.