“Εμβολιάσου και προστάτευσε τον εαυτό σου και την κοινωνία” προτρέπει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

29-10-2018

Με κεντρικό σύνθημα «ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΝ  ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ξεκίνησε σήμερα με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό .

Η δράση αυτή του ΠΦΣ  που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου  με την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο κέντρο της Αθήνας ,  περιλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό, προσανατολισμένο στην  ευαισθητοποίηση και την συμμόρφωση του κοινού και των ασθενών σε θέματα πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας.

Οσον αφορά στο θέμα του  εμβολιασμού έχει τοποθετηθεί ειδικό σταντ ενημέρωσης στην αρχή της οδού Ερμού στο Σύνταγμα .Ταυτόχρονα η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται και από την  αναμετάδοση ραδιοφωνικών  κοινωνικών μηνυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων θα συνεχισθεί και σε θέματα  που  καθημερινά καλείται και μπορεί να διαχειρισθεί ο Φαρμακοποιός,  όπως η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η ενημέρωση του διαβητικού ασθενούς κλπ, σε συνεργασία πάντα και την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης «Ο Φαρμακοποιός δέχεται καθημερινά πλήθος ερωτήσεων των ασθενών μετά την επίσκεψη στον γιατρό. Και αυτό γιατί η πρόσβαση στο φαρμακείο είναι άμεση και ο Φαρμακοποιός βρίσκεται εκεί για να απαντήσει. Η συνεισφορά του σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας είναι σημαντική και χρήσιμη».