Ένα κύτταρο μέσα σε ένα δισεκατομμύριο κύτταρα!

26-12-2016

Η Menarini αποκτά  την Silicon Biosystems, την εταιρία που κέρδισε το βραβείο Leonardo στην κατηγορία νεοφυών επιχειρήσεων, για την απομόνωση σπάνιων καρκινικών κυττάρων.

Ελπίδα στον προσδιορισμό νέων εργαλείων στην μάχη κατά του καρκίνου. Η Menarini ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρίας Silicon Biosystems, η οποία έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) για την DEPArray, την πρώτη τεχνολογία του είδους της που μπορεί να απομονώσει αυτόματα σπάνια μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα στο αίμα, διατηρώντας τα παράλληλα άθικτα, ζωντανά και ικανά να αναπαραχθούν με τη χρήση των αρχών της «Διηλεκτροφόρησης» και η οποία  επιτρέπει τη μελέτη χαρακτηριστικών που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί. Η συμφωνία αυτή με την Menarini θα δώσει τη δυνατότητα στην Silicon Biosystems να επιταχύνει τις έρευνές της και να καταστούν διαθέσιμες νέες καθώς επίσης και εξατομικευμένες θεραπευτικές και διαγνωστικές εφαρμογές.  

Ο κ. Giuseppe Giorgini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silicon Biosystems δήλωσε σχετικά: «Η επιδείνωση των ασθενειών που σχετίζονται με όγκους καθορίζεται από την έναρξη των μεταστάσεων που προέρχονται από κύτταρα στην κυκλοφορία. Η δυνατότητα πρόσβασης σε καρκινικά κύτταρα  στην κυκλοφορία (CTC) με μια απλή εξέταση αίματος προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθείται η εξέλιξη του όγκου. Στο αίμα των ασθενών με καρκίνο, τα κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα (CTC) βρίσκονται σε αναλογία 1 (ένα) ανά κάθε 1 (ένα) δισεκατομμύριο υγιή κύτταρα. Χάρη στις πατενταρισμένες τεχνολογίες της Silicon Biosystems, τώρα είναι εφικτό να απομονωθούν μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα, να γίνει ανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών τους, τα οποία συνήθως είναι διαφορετικά από εκείνα ενός πρωτοπαθή όγκου και να μελετηθούν οι πιο κατάλληλες και εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις.»

Παρά το γεγονός ότι η Silicon Biosystems θα παραμείνει μια αυτόνομη εταιρία, θα επωφεληθεί από τις πολλές συνέργειες με τις άλλες εταιρίες του Ομίλου Menarini, και ιδιαίτερα με τους ερευνητές που ήδη εργάζονται σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων στο χώρο της ογκολογίας.

Ο κ. Alberto Giovanni Aleotti, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Menarini είπε: « Για άλλη μια φορά αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην έρευνα υψίστης ποιότητας στην Ιταλία, στο πλαίσιο ενός συστήματος που είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε μια χρονική περίοδο όπως αυτή, όπου η «διαρροή εγκεφάλων» και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας αποτελούν σημαντικά θέματα, είμαστε πολύ ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση