Ένα ποτηράκι κρασί πριν τον ύπνο βοηθά στο αδυνάτισμα

26-12-2016
Σε πολλούς αρέσει να πίνουν λίγο κρασί το βράδυ με το φαγητό τους, βλέποντας την αγαπημένη τους ταινία. Βέβαια, με μέτρο. Τώρα, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως ένα ποτηράκι κρασί το βράδυ πριν κοιμηθούμε μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.
 
Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Washington στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως το κρασί και το αδυνάτισμα συνδέονται. Γιατί;
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Obesity, έδειξε πως το κρασί περιέχει μια ουσία που λέγεται ρεσβερατρόλη. Αυτή βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρασί. Και τι κάνει η ρεσβερατρόλη; Μετατρέπει το λευκό λίπος σε μπεζ λίπος που είναι πολύ πιο εύκολο να καεί.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο το λευκό και το καφέ λίπος. Αυτή η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε και ένα τρίτο είδος λίπους… το μπέζ. 
 
Παλαιότερη έρευνα με μέλισσες είχε δείξει πως η καλύτερη ώρα για να πιει κανείς κρασί είναι το βράδυ. Γιατί; Κόβει την όρεξη για νυχτερινά σνακ. 
 
Ο επικεφαλής της νέας έρευνας, Dr. Min Du συνιστά σε αυτούς που δεν πίνουν κρασί να τρώνε σταφύλι, φράουλες και βατόμουρα αφού και αυτά είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη χωρίς όμως να εμπεριέχουν τους κινδύνους του αλκοόλ.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: