Ένας εξομοιωτής τομογράφος από τη Bayer για το “Αγία Σοφία”

26-12-2016

Με εξομοιωτή Μαγνητικού Τομογράφου χορηγούμενο από την εταιρεία Bayer Ελλάς, εξοπλίστηκε το τμήμα Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγ. Σοφία” έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

Ο Εξομοιωτής Μαγνητικού Τομογράφου θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών, με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας ούτως ώστε να μην υποβάλλονται σε αναισθησία που συνήθως καθίσταται αναγκαία στις διαγνωστικές εξετάσεις όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Μέσω της λειτουργίας του εξομοιωτή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία για την αποφυγή αναισθησίας.

Η κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη, Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά το σύλλογο «Φλόγα» για την πρωτοβουλία του. Το έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικό συμβάλλοντας τα μέγιστα στη απεικονιστική διάγνωση και παρακολούθηση χιλιάδων παιδιών με καρκίνο. Η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους. Στο τμήμα μας γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες. Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό».

Η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», τόνισε: «Ευχαριστούμε την Bayer Ελλάς που στέκεται στο πλευρό μας στις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα, δυστυχώς, οι δαπάνες της πολιτείας για την ιατρική περίθαλψη έχουν συρρικνωθεί, γεγονός που αυξάνει τη σημασία και την ανάγκη της στήριξης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών».