Ενεργοποιείται εντός της εβδομάδας ο real time έλεγχος των κλειστών νοσηλειών

06-06-2018

«Ενεργοποιείται» εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο real time έλεγχος των ιδιωτικών κλινικών και συγκεκριμένα ο έλεγχος των κλειστών νοσηλειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε συγκεκριμένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μέσω των θεσμικών τους φορέων δήλωσαν ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Στη συνέχεια, προβλέπεται καθολική εφαρμογή – αρχές φθινοπώρου- σε όλους τους παρόχους κλειστής νοσηλείας (κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, κ.α.) ενώ στο νέο σύστημα θα ενταχθούν σταδιακά και τα διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, το σύστημα θα εξυπηρετεί σε πραγματικό χρόνο την έγκριση εισαγωγής και εξόδου ασθενούς από κλειστή προγραμματισμένη νοσηλεία, και την έγκριση εξόδου ασθενούς για επείγοντα περιστατικά, τα οποία εξαιρούνται της έγκρισης εισαγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία για την δαπάνη θα ελέγχονται με την υποβολή τους, προκειμένου να εγκριθούν. Σε περίπτωση διαφωνίας επί των υποβολών, είτε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ είτε από την πλευρά των παρόχων, η λύση για την έγκριση θα δίνεται μέσα από το call center που δημιουργείται.