Εντοπίστηκαν οι κλέφτες και τα φάρμακα της μεγάλης ληστείας του ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Εντοπίστηκαν οι κλέφτες αλλά και τα φάρμακα της μεγάλης ληστείας που είχε σημειωθεί στις 18/10 στην αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, στο Ρέντη. Η υπόθεση βρίσκεται στην υπόθεση της προανάκρισης ενώ την Πέμπτη το απόγευμα εκλήθη κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ όπου μετέβη στην ασυνομία προκειμένου να ελέγξει την ποσότητα των φαρμάκων.  Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά  ποιοι και πόσοι είναι οι δράστες, αλλά ούτε και σε τι κατάσταση είναι τα φάρμακα.

Θυμίζουμε ότι η λεία των ληστών είχε αποτιμηθεί από ανθρώπους του ΕΟΠΥΥ στο 1, 5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα φάρμακα που είχαν κλαπεί αφορούσαν διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, κυστικής ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα Αποσιδήρωσης) Σκληρυνσης Κατά Πλάκας και Νεοπλασιών. 

Η πρωτοφανής για τα χρονικά ληστεία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα εκείνης της Δευτέρας από τουλάχιστον δύο ενόπλους , που εισβάλλαν στο φυλασσόμενο χώρο με τα φάρμακα υψηλού κόστους αφού έδεσαν και χτύπησαν τον έναν φρουρό καταφέρνοντας να του αποσπάσουν τα κλειδιά.