ΕΟΠΥΥ: Αναβάλλεται για ένα μήνα η λειτουργία της νέας πλατφόρμας των ραντεβού – Στα κάγγελα οι γιατροί

02-01-2025

Η σφοδρή αντίδραση των ιδιωτών γιατρών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στην ‘’αιφνιδιαστική απόφαση ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού ασθενών’’, οδήγησε την Διοίκηση του Οργανισμού να αναβάλλει προς το παρόν την έναρξη της λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για τα ραντεβού των ασθενών.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2025, ώστε προηγουμένως να προλάβουν να ενημερωθούν σχετικά οι γιατροί, αλλά και οι ασθενείς.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προς τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και τους ιατρούς της χώρας, μέσω της οποίας ενημέρωνε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να μην προχωρήσει η λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΠΥΥ: έναρξη προγραμματισμού ραντεβού ιατρών και διασύνδεση αποζημίωσης ιατρικών επισκέψεων μέσω της ΗΔΙΚΑ

Ο ΠΙΣ παρότρυνε μάλιστα τα μέλη του να αγνοήσουν την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και να συνεχίσουν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τους πολίτες με τον παλαιότερο τρόπο.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

‘’Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε νέο σύστημα  ηλεκτρονικών ραντεβού μέσω gov.gr με εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

1. Η Απόφαση αυτή είναι μονομερής και στις λεπτομέρειές της  ανεφάρμοστη. Δεν υπήρξε, δε, καμία συζήτηση, διαβούλευση ή  συνεννόηση για τυχόν καθιέρωση ενός λειτουργικού τρόπου σχετικά με  τα ραντεβού.

2. Η Απόφαση ανακοινώθηκε σκοπίμως στον πλέον ακατάλληλο χρόνο, απαιτώντας τη συνδιαχείριση του χρόνου των ιδιωτών ιατρών.

3. Οι αμοιβές που προσφέρει από το 2012 ο ΕΟΠΥΥ δε δικαιολογούν σε  καμία περίπτωση τέτοιου είδους γραφειοκρατικές απαιτήσεις.

4. Καθώς καμία σύμβαση δεν έχει προκηρυχθεί για κλινικό ιατρό από το  2012 μέχρι σήμερα -παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της Πολιτείας- ο  εργασιακός όγκος είναι αποτρεπτικός για τέτοια διαχείριση.

5. Η συγκεκριμένη Απόφαση δεν έχει καμία νομική βάση, τη στιγμή που ο  ίδιος Οργανισμός από τον Μάιο του 2022 παραβαίνει τη νομική του  υποχρέωση να συνάψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή η σχέση ιατρού-ασθενούς είναι  μοναδική, στοιχείο ακατάληπτο για τους γραφειοκράτες, ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ και  συνεχίστε να εξυπηρετείτε τους ασθενείς σας κανονικά.

Ο ΠΙΣ θα ενεργήσει νομικά, καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και καλεί  τους Ιατρικούς Συλλόγους να πράξουν το ίδιο.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά’’.