ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχει θέμα μαζικής εξόδου γιατρών

26-12-2016

Δεν ισχύουν οι φήμες περί μαζικής αποχώρησης γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού υπογραμμίζοντας τα εξής:

 Ο συνολικός αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σήμερα ανέρχεται περίπου σε 12.000. Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σήμερα 10/01/2013 σε 5.500 περίπου και όχι 4.000 όπως λανθασμένα αναφέρονται στα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κύμα αποχώρησης συμβεβλημένων ιατρών, αντιθέτως εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις ιατρών προκειμένου να συμβληθούν  με τον ΕΟΠΥΥ.

 Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των ιατρών που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του ΕΟΠΥΥ  είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες, γεγονός το οποίο λαμβάνεται υπόψη στον  επανασχεδιασμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι ιατρικές επισκέψεις των συμβεβλημένων ιατρών έως και τον Αύγουστο 2012 και οι ιατρικές πράξεις έως και τον Ιούνιο 2012.  Δρομολογείται επίσης άμεσα η εξόφληση των αποζημιώσεων για τον Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2012 αντίστοιχα.

 Ήδη για τις παλαιές οφειλές των ενταγμένων ΦΚΑ στους διαφόρους παρόχους υγείας, είναι γνωστό σε όλους, ότι έχει δρομολογηθεί η ηλεκτρονική υποβολή των απαιτήσεων των παρόχων υγείας προκειμένου να εκκαθαριστούν για να αποζημιωθούν.

Τέλος στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναφέρει η ανακοίνωση, πολύ σύντομα ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει εγκαίρως τους διαφόρους παρόχους υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά ενώ είναι καλοδεχούμενες εκ μέρους της διοίκησης, προτάσεις αλλά και καλόπιστη κριτική.

Βάννα Κεκάτου