ΕΟΠΥΥ και φάρμακο στις “πλάτες” του νέου υπουργού Υγείας

26-12-2016

Το φάρμακο και τον ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης. Αν και υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο σχετικά με τους τομείς ευθύνης που θα έχει ο καθένας της νέας ηγεσίας, αφού οι κακές γλώσσες λένε, ότι υπάρχει έριδα μεταξύ των δύο κων Βορίδη και Γρηγοράκου, με “μήλον” το φάρμακο, ο κύβος μάλλον ερρίφθη.

Οι αρμοδιότητες καθορίστηκαν στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς το πρωί της Παρασκευής με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι ο κος Σαμαράς κάλεσε όλες τις νέες ηγεσίες των υπουργείων στις οποίες υπάρχει διπλό πρόσημο δηλαδή βρίσκονται πρόσωπα προερχόμενα και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ προκειμένου να λυθούν οι “κόμποι”.

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.00 και  όπως αποφασίστηκε, ο κος Βορίδης  θα έχει ως τομείς ευθύνης του, τον ΕΟΠΥΥ και το φάρμακο. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος έχει και την ανάλογη εμπειρία αφού με την ιατρική και πανεπιστημιακή του ιδιότητα έχει θητεύεσει ως διευθυντής και πρόεδρος σε αρκετά νοσοκομεία αναλαμβάνει τα Νοσοκομεία, το ΕΚΕΠΥ και ενδεχομένως τη ψυχική υγεία. Τον ΟΚΑΝΑ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναλαμβάνει η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. 

Βέβαια μες το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κάποιες περαιτέρω συζητήσεις και από Δευτέρα θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.