Επενδύσεις στην Αρκαδία σχεδιάζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO

20-11-2019

Επένδυση σημαντικού ύψους στο νομό Αρκαδίας ανακοίνωσε η Ιωάννα Δέμου μέλος του ΔΣ της DEMO ΑΒΕΕ κατά την τιμητική βράβευση της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO την Τετάρτη 13/11.

Η κα Ι. Δέμου αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές για τη διάκριση, την αφιέρωσε στους 920 εργαζόμενους που στηρίζουν με πάθος την εταιρεία και  ανακοίνωσε συγκεκριμένα τα εξής: «Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επένδυση σημαντικού ύψους στον Νομό Αρκαδίας και γενικότερου ενδιαφέροντος για όλη την Πελοπόννησο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ανωτέρω έργο έχει σχεδιαστεί και στηρίζεται στην θέσπιση του αναπτυξιακού clawback όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ. Η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της και το έναυσμα μπορεί να δοθεί από τους Έλληνες επιχειρηματίες, που πρώτα απ´ όλα στηρίζουν τον τόπο τους και την καταγωγή τους»

Νωρίτερα και από την αρχή της ομιλίας της η κ. Δέμου είχε αναφέρει « Το υγιές μοντέλο ανάπτυξης της DEMO με βασικούς πυλώνες τις επενδύσεις σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο σε Έρευνα & Ανάπτυξη, αλλά και η εξαγωγική δραστηριότητά της εταιρείας, μας επιτρέπουν να έχουμε και αυτή τη φορά θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή μας πορεία. Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά ενώ το 81% της παραγωγής μας εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στην Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceutical GmbH με έδρα το Μόναχο, λειτουργεί δύο υποκαταστήματα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους μας είναι η λειτουργία νέων υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Είμαστε επίσημοι προμηθευτής φαρμάκων στα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Unisef και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.  Εντός του 2019 ολοκληρώσαμε στο Κρυονέρι την 4η μονάδα παραγωγής, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια παραλάβαμε νέα μηχανήματα που αυξάνουν την παραγωγική μας δυνατότητα και μειώνουν τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων μας. Στην DEMO πιστεύουμε ότι εάν θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιής αλλά και να αναπτυχτείς περισσότερο απαιτούνται επενδύσεις που θα φέρουν μεγάλες παραγωγές και μειωμένα κόστη.

Η πρόθεση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό του ασθενή στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι αυτή που καθοδηγεί τις αποφάσεις μας. Η αύξηση της ζήτησης κυρίως των ενέσιμων σκευασμάτων της εταιρείας μας, στο εξωτερικό αλλά και ο σχεδιασμός να αναπτύξουμε τα μερίδια μας σε μεγάλες αγορές όπως Ευρώπη, ΗΠΑ, όπου ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, οδηγεί αυτόματα στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της DEMO με επενδύσεις σε νέα μηχανήματα μεγάλης απόδοσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας έχει δεσμευτεί για ανάπτυξη 8 με 10 νέων προϊόντων ετησίως και για περίπου 300 νέες άδειες κάθε χρόνο. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να «εισάγουμε» προϊόντα σε επιπλέον 16 χώρες του εξωτερικού εδραιώνοντας το brand της DEMO σε 96 χώρες συνολικά. Η αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητας για να μπούμε σε νέες και ανταγωνιστικές αγορές, όπως π.χ στη μεγάλη και ενδιαφέρουσα αγορά των Η.Π.Α και τα νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα είναι τα στοιχήματα για τα επόμενα χρόνια στην εταιρία μας.