Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τον ΣΕΚ μετά τις 29 Οκτωβρίου

26-12-2016

Επιμένουν στην προθεσμία για τις 29 Οκτωβρίου, οι κλινικάρχες τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι εάν έστω και την ύστατη στιγμή, δε δοθεί λύση στα προβλήματα επιβίωσης του κλάδου, θα προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών.

Στη δημόσια ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν, ότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της ασυνέπειας του ΕΟΠΥΥ και ζητούν την άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών χωρίς rebate και claw back, τα οποία όπως υποστηρίζουν δεν έχουν καμία ηθική ή νόμιμη βάση.

Μετά τις 29 Οκτωβρίου ξεκαθαρίζουν, ότι θα προχωρήσουν όπως έχουν εξαγγείλει σε επισχέσεις παροχής υπηρεσιών,μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει πλήρως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του απέναντι τους.  Αυτή είναι η θέση τους ως προς το παρελθόν και το παρόν.  

“Για το μέλλον,αναφέρουν, εάν ο κ. Υπουργός Υγείας ή/και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις  υπηρεσίες μας, αυτό θα το κάνουμε με οριστικούς και αναλυτικούς όρους που θα ισχύουν και θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις δυνατότητες επιβίωσης του κλάδου μας.  Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι πανάκριβες υπηρεσίες του συστήματος της  Δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να επιδοτούνται από τις ζημιές του κλάδου της  Ιδιωτικής Υγείας, διότι απλώς οι ιδιωτικές κλινικές δεν αντέχουμε πλέον”.