Επίσκεψη Κικίλια στο ογκολογικό «Άγιος Σάββας»: «Θέλουμε να ξεπεράσουμε τους 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών»

Κικίλιας Άγιος Σάββας
05-01-2021

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο ξεκίνησαν χθες, οπότε και εμβολιάστηκαν 105 υγειονομικοί, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ξεπεραστεί ο στόχος των 620 εμβολιασμών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τη Διοίκηση και το προσωπικό  του Νοσοκομείου και τους εξέφρασε τις ευχαριστίες του, «για την άψογη οργάνωση του εμβολιαστικού κέντρου», αλλά και για τα «πολύ υψηλά ποσοστά δήλωσης συμμετοχής για τους εμβολιασμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «κομβικό» το ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”: «Καταλαβαίνετε ότι σε ένα τέτοιο Νοσοκομείο ειδικής υφής, είναι ακόμα πιο σημαντικό να εμβολιαστεί το προσωπικό, για να προστατεύσουμε σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο τους ασθενείς. Παρά την Covid και την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα ογκολογικά μας Νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, φροντίζουμε τον κόσμο και μάλιστα βλέπω ότι οι εργαζόμενοι εδώ με ιδιαίτερη αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στόχος είναι, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, να εμβολιαστούν στο συντομότερο χρονικό διάστημα όσο πιο πολλοί υγειονομικοί και πολίτες. Παράλληλα με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, «που προχωρούν πλέον σε υψηλούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα – θεωρώ ότι και σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 5.000 εμβολιασμούς – εμβολιάζονται από τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας γηροκομεία και κλειστές δομές φροντίδας, γιατί η πρώτη μέριμνά μας είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν, οι άνθρωποι που δεν έχουν, οι άνθρωποι που διαβιούν σε ειδικές συνθήκες», πρόσθεσε.