Επιστολή του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο της Κίνας για τον νέο κοροναϊό

05-02-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, απέστειλε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας την συμπάθεια του ελληνικού λαού προς τον κινεζικό, για τα θύματα του νέου κορωναϊού 2019-nCoV, καθώς και την ελπίδα να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Wuhan της Κίνας.

Ο τραγικός θάνατος εκατοντάδων Κινέζων πολιτών και οι δυσμενείς συνέπειες που η επιδημία έχει προκαλέσει στις ζωές εκατομμυρίων με έχουν γεμίσει θλίψη.

Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την Κίνα, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο ελληνικός λαός συμπάσχει πλήρως με τον φίλο κινεζικό λαό.

Ελπίζουμε όλοι ότι ο νέος κορωνοϊός σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στα αποφασιστικά μέτρα των κινεζικών αρχών, οι οποίες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για το σκοπό αυτό, προκειμένου να προστατεύσουν, όχι μόνον τους Κινέζους πολίτες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο από την εξάπλωση της νόσου.

Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της επιδημίας και στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό, στους οποίους θα ήθελα να ευχηθώ, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των Ελλήνων, ταχεία ανάρρωση.

Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μου

Προκόπιος Β. Παυλόπουλος»