Επίταξη γιατρών: 85 φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς για να παρουσιαστούν άμεσα σε νοσοκομεία

giatroi
19-11-2021

Ογδόντα πέντε φύλλα πορείας έχει προωθήσει το υπουργείο Υγείας στις γεωγραφικές περιφέρειες της 3ης, 4ης και 5ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της επίταξης ιδιωτών γιατρών που άρχισε σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, για την ενίσχυση των νοσοκομείων στη “μάχη” κατά του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής που η έδρα τους βρίσκεται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Επίταξη γιατρών: Όλη η διαδικασία

Σύμφωνα με το ΦΕΚ η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» γίνεται από τις οικείες αστυνομικές αρχές. Οι γιατροί που θα λάβουν φύλλα επίταξης θα πρέπει να εμφανιστούν στα νοσοκομεία ή τα θεραπευτήρια που ορίζονται στις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Κατά το χρονικό διάστημα της επίταξης των υπηρεσιών τους υποχρεούνται να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.