Επίθεση δέχτηκε στο Αττικό Νοσοκομείο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης

26-12-2016

Βίαιη επίθεση από εργαζόμενους στο Αττικό Νοσοκομείο δέχθηκε πριν λίγες ώρες ο Υπουργό Υγείας κ. Αδωνης Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο. Περιγράφοντας το περιστατικό ο ίδιος ο υπουργός σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί «με διάφορους περιφερόμενους» είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό από νωρίς. Η αστυνομία του πρότεινε να πάει στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου από άλλη διαδρομή, ωστόσο εκείνος επέλεξε να κατέβει από το αυτοκίνητο και να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους.

«Μόλις κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο πετάξανε έναν καφέ παρόλα αυτά συνεχίσαμε πολύ ήρεμα και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Φωνάζανε κάτι συνθήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα που επιχείρησε να προχωρήσει τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν.

Ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως «Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου. Εκφράζω τη θλίψη μου που κάποιοι άνθρωποι, όπως είπε, «νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία του νοσοκομείου».

«Είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο το οποίο είναι υπό την εποπτεία του, αλλά και να ασκούν βία πάνω στον υπουργό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν τους φοβάμαι. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας».

Δήλωσε πάντως ότι δεν κρατά κακία. «Και αύριο να θέλει ο σύλλογος να έρθει στο γραφείο μου να μου πουν τα προβλήματά τους ξεχνώ και τη μπουνιά και τον καφέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Eίχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο κ. Γεωργιάδης «είναι ανεπιθύμητος».

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου, αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.