Επτά επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να ευθυμήσετε

26-12-2016
Με τα αμέτρητα προβλήματα που έχουμε όλοι σήμερα, χρειαζόμαστε μερικές ανάσες χαράς. Απλούς, καθημερινούς τρόπους για να ευθυμήσουμε. Ποιοι είναι αυτοί;
 
Διάφορες έρευνες και μελέτες μας δίνουν επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να χαμογελάσουμε λιγάκι.
 
1. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στη Βρετανία έδειξε πως τα έντονα χρώματα ενεργοποιούν το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ευφορία.
 
2. Πάρτε έναν μεσημεριανό υπνάκο
Έστω και 20 λεπτά ύπνου το μεσημέρι μπορεί να μας κάνει να σηκωθούμε πιο ευδιάθετοι και φρέσκοι, όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Berkeley, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
3. Να είστε περίεργοι
Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα; Όχι πάντα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια διαπίστωσαν πως οι περίεργοι άνθρωποι ήταν πιο ευτυχισμένοι από τους αδιάφορους για αυτά που συνέβαιναν γύρω τους.
 
4. Παίζεται βιντεοπαιχνίδια
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Rochester φάνηκε πως αυτοί που έπαιζαν περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια είχαν καλύτερη διάθεση.
 
5. Κάντε διαλογισμό στο γραφείο
Είναι σίγουρα δύσκολο να αρχίζεις να διαλογίζεσαι στο γραφείο την ώρα που γύρω σου γίνεται χαμός. Έρευνες όμως έχουν αποδείξει πως βοηθά στα επίπεδα ευθυμίας μας.
 
6. Βρείτε την κατάλληλη παρέα
Να βρείτε τον κόσμο με τον οποίο έχετε τα περισσότερα κοινά και ταιριάζετε περισσότερο και να μείνετε με αυτούς.
 
7. Κάντε πρωινή γυμναστική
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Jyväskylä στη Φινλανδία έδειξε πως η γυμναστική αυξάνει την έκκριση των ορμονών που σχετίζονται με την ευτυχία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: